Novosti / Zaštita životinja

Djelatnici Centra energetske efikasnosti spasili ozlijeđenog srndača od sigurne smrti

ožu.

31

Djelatnici Centra energetske efikasnosti spasili ozlijeđenog srndaća od sigurne smrti

Objavio Kategorija Zaštita životinja, Događaji, Vaše priče

U utorak u jutro, prilikom polaska na posao, djelatnici Centra energetske efikasnosti i Markov Trade-a iz Čakovca naišli su na ozlijeđenog srndaća. Tijekom trka obližnjom livadom životinja se sudarila s ogradom te ostala zaglavljena u istoj, panično se glasajući i pokušavajući se spasiti. Kao što to priliči svakom pravom prijatelju životi ... Nastavi s čitanjem »

srp.

22

Važna obavijest Psećeg oglasnika

Objavio Kategorija Zaštita životinja, Zanimljivosti

Pseći.net oglasnik za pse, fokusira se prvenstveno na udomljavanje pasa iz cijele Hrvatske. U skladu s time kategorija za prodaju pasa uskoro više neće biti dostupna niti ćemo ju u buduće podržavati. Želimo se izdvojiti od većine oglasnika koji se koriste isključivo za prodaju koja se nerijetko zloupotrebljava i to je nešto što nas čini p ... Nastavi s čitanjem »

svi.

23

VIDEO – Gunja 21.5.2014. Spašavanje životinja na poplavljenim područjima

Objavio Kategorija Zaštita životinja, Događaji

Pomozimo onima koji sami sebi ne mogu! Brojne udruge za zaštitu životinja iz širom Hrvatske pomažu ljudima i životinjama na poplavama pogođenim područjima. U spašavanju životinja sudjeluju volonteri udruga, Hrvatska gorska služba spašavanja i vojska. Svi traže privremene udomitelje jer su im i vlasnici ostali bez domova. Pogledajte video ... Nastavi s čitanjem »

svi.

19

[AKCIJA] Pomozi smjestiti i udomiti psa u nevolji!

Objavio Kategorija Zaštita životinja, Događaji

Oglasnik za pse pseći.net odlučio je pomoći psima u nevolji koji najhitnije trebaju smještaj i udomljavanje, a nalaze se na područjima pogođenim poplavama! Svaki takav peso biti će istaknut ispred svih oglasa tj. nalaziti će se na rotirajućem banneru na vrhu naslovne stranice i svake pojedine kategorije. Također, peseki će biti označeni p ... Nastavi s čitanjem »

svi.

19

Pomoć za šapice i njihove vlasnike u poplavljenim područjima

Objavio Kategorija Zaštita životinja, Događaji

Svi smo svjedoci ovih dana o nemilosrdnim poplavama koje su poharale cijelu regiju. Stradali su ljudi, kuće, a i životinje. Nažalost dosta je još područja koja su izolirana, a tamo se nalazi puno vlasnika ili skrbnika životinja koji se upravo radi svojih ljubimaca nisu mogli odvažiti da napuste ta područja. Stoga smo udruženim snagama i d ... Nastavi s čitanjem »

svi.

19

Humanitarna akcija: Voda do grla!

Objavio Kategorija Zaštita životinja, Događaji

Dragi svi, znate i sami kakva je situacija s poplavama.... ALARMANTNA! Potrebna je pomoć u svakom obliku, kako ljudima na zahvaćenim područjima, tako i životinjama koje zaostaju za istima (što kućnim ljubimcima, što blagu). Vjerujemo da će se hrane i tople odjeće lakse skupiti, no nemojmo zaboraviti i na higijenski pribor: - pelene za na ... Nastavi s čitanjem »

svi.

16

Osijek dodijelio Azilu za napuštene pse dodatnih 40.000 kuna

Objavio Kategorija Zaštita životinja, Zanimljivosti

Naravno da nam je drago što je iz proračunskih sredstava odvojeno 40 000 kn više za rad našega Azila, prvenstveno jer sav teret funkcioniranja Azila pada na dodatno opterećivanje građana koji su pokazali podrškom nama, da žele no kill Azil u svome gradu. U budućnosti, svakako, želimo prvenstveno partnerski odnos s Gradom, odnosno želimo d ... Nastavi s čitanjem »
Kinološki klub moloških pasa Zagreb

svi.

10

Predstavljamo: Kinološki klub moloških pasa Zagreb

Objavio Kategorija Zaštita životinja, Zanimljivosti

Kinološki klub moloških pasa Zagreb osnovan je 1995. godine kao udruga građana, a u cilju promicanja, razvoja i unapređenja kinoloških aktivnosti vezanih uz mološke pasmine. Klub djeluje u sastavu Hrvatskog kinološkog saveza (HKS-a) pri kojem ostvaruje svoja prava i obveze. Druženje klupskih članova (vlasnika, uzgajivača i ljubitelja mol ... Nastavi s čitanjem »

tra.

22

Kućni ljubimci u Francuskoj se više ne smatraju pokretnom imovinom!

Objavio Kategorija Zaštita životinja, Događaji

Nakon održane peticije u kojoj je skupljeno gotovo 700,000 potpisa, kućni ljubimci u Francuskoj se više ne smatraju samo imovinom. Parlament je izglasao promjene zakona iz 1804. godine koji je kućne ljubimce smatrao "pokretnom imovinom", a što je i njihov trenutni status u Americi. Sada, Francuski psi i mačke imaju veću zaštitu od zlostav ... Nastavi s čitanjem »

tra.

11

Zadrani izborili No Kill azil, prikupljeno preko 15000 glasova

Objavio Kategorija Zaštita životinja, Pseća skloništa, Azili

Zadrani su izborili "No Kill" azil, potvrđeno je to nakon što je danas, 11.4.2014. održan sastanak u zadarskoj Gradskoj upravi. Budućnost Azila za napuštene životinje u Žmirićima je osigurana. S gradonačelnikom Božidarom Kalmetom sastali su se predstavnica Udruge za zaštitu životinja Marijana Mustać, te vijećnici Akcije mladih, Marko Pupi ... Nastavi s čitanjem »
Spasite pse u Zadru

ožu.

27

Peticija podrške udruzi za zaštitu životinja Zadar

Objavio Kategorija Zaštita životinja, Događaji

Dragi ljubitelji životinja, Javljamo Vam se povodom skandalozne i nehumane odluke gradske vlasti u Zadru, da se nakon 10 godina postojanja, zatvori Zadarski azil pod vodstvom Udruge za zaštitu zivotinja Zadar, i potpiše ugovor sa šinterskom službom As-eko iz Šibenika. Posebno smo pogođeni nebuloznom izjavom dogradonačelnika Zadra da grad ... Nastavi s čitanjem »

sij.

15

Protiv nasilja nad životinjama

Objavio Kategorija Zaštita životinja

Proširi svijest ljudi o sve većem broju zlostavljanja životinja i podijeli ovu fotografiju sa svojim prijateljima! Na našoj službenoj facebook stranici možete vidjeti komentare i podršku naših članova: Protiv nasilja - Facebook (Trenutno imamo preko 3500 dijeljenja!) podijeli i ti ovu objavu i na simboličan način doprinesi da što više ... Nastavi s čitanjem »

Posljednje objave

  • Traži li ga itko? Izgubljen pas iz Hrvat...

    Podatci su poznati uredništvu. Molimo podijelite ovu novost da pomognemo vratiti psa svom vlasniku. Good morning, I'm writing you from Trieste, Italy. I'm a m...

  • Pas i agresija

    Dobar dan svim ljubiteljima pasa. U ovom članku ću se baviti najčešćim problemom koji vlasnici imaju sa svojim psima. Često prilikom nabavke psa pogriješimo ...

  • Sara – žena koja vodi sklonište za...

    Sklonište za pse u Peruu, The Milagros Perrunos, je specijalizirano za spašavanje i čuvanje pasa koji su djelomično paralizirani nakon što su stradali pod kotač...